About Tomislav Veic

Tomislav Veić rođen je 1968. godine u Zagrebu. Već od osnovne škole zaokupljen je fotografijom, a prva iskustva stječe u izradi fotografi ja u crno-bijeloj tehnici. Tijekom razdoblja osnovne i srednje škole pa sve do početka rata, intenzivno se bavi fotografijom i to na svim područjima - od pejsaža i aktova do modne fotografi je. Sve su fotografije je nastale u okviru njegovih, tada limitiranih mogućnosti, kao samoukog i mladog fotografa.

Nakon poduže stanke, od kraja rata pa do sredine prvog desetljeća ovog stoljeća, kupnjom prvog ozbiljnijeg fotoaparata započinje ponovo stvarati. Ubrzo njegovi radovi postaju zapaženi u javnosti, a danas on svoje radove izlaže na više zajedničkih izložbi, od kojih je jedna od važnijih u Muzeju za umjetnost i obrt u Zagrebu kao finalist natječaja „Photodays 2010.“

Njegova prva samostalna izložba fotografskih radova, a svrha je humanitarnog karaktera. Tema izložbe je ljepota glazbe, a naziv izložbe je „Glazba -to su oni“, održana je na Božić 2015 godine, nakon te izložbe, Foto galerija Siscia obscrura organizira izložbe fotografija na temu “Industrijska baština Siska” gdje se predstavio sa Tomislav Veić će se predstavio se sa 35 crno bijelih i kolor fotografija koje spajaju objekte industrijske baštine Grada Siska sa glazbenicima koji su smješteni u tim objektima!.

Tomislav Veić s fotografijom "Dok lampioni lete u nebo" osvojio je prvo mjesto  za najbolju fotografiju na natječaju kojim je svjetski fotografski div Nikon obilježio 100. godišnjicu postojanja i 50. godišnjicu natječaja na kojemu je ove godine sudjelovalo oko 21.000 fotografa iz 172 zemlje svijeta. Trenutno izlaže u Londonu, a sama izložbe obišla je do sada sve svjetske metropole. Tako njegovi radovi sve više postaju zapaženi u javnosti!

© 2023 by Tomislav Veic 

  • w-facebook
  • w-flickr